Bart-en-Catharine.reismee.nl

We zijn vertrokken!!!

Daar staan we dan op woensdag 14 juli. Te vroeg wakker, geen wereldkampioen dus dat wachtwoord had ook wel wat korter gekund, maar totaal onbelangrijk als je de verkeerde site aan je vrienden doorgeeft

Laughing
. Na wat bakjes koffie is de 1e stop is Den Haag. Niet uit vrije wil, maar door een matige prestatie van de visumdienst moeten we daar onze paspoorten ophalen. Blijkbaar was hij vergeten de aanvraag op te sturen en als we zelf een week ervoor niet geinformeerd hadden zaten we nu nog in Breda.

Om 13.15 konden we dan toch vanuit Den Haag door naar 1e stop Furstental, een camping in Duitsland waar we 1 dag stoppen. Furstental blijkt niet echt een doorreiscamping te zijn. We gaan de snelweg af, een B-weg af, een dorpsweg af en de laatste 2,5 km rijden we over een grindpad tot we in the middle of nowhere aankomen.

Hier krijgen we een 3e rangs plekje aangewezen om onze tent op te zetten. Als we geconcentreerd en vakkundig bezig zijn komen de duitsers langszaam op ons af, aangemoedigd door het NL teken op de auto. Na een aantal keer 'schade aber Spanje war besser' aangehoord te hebben kwam de campinggek ook even langs. De duitser met snor, veel te kleine zwembroek en veel te grote bierbuik vertelt dat hij hier al 15 (of 50, het kan allebei)) jaar komt en dat we heel erg uit moeten kijken voor wasberen. Na wat ja-knikken ging ook hij weg en konden we aan de nasi-uit-blik. Blijkbaar was die snor zo gek nog niet want na 5 minuten kwamen er 3 wasberen eens kijken wat er te scoren viel. Voldaan van het eten kozen we voor de optie zwemmen in het meer ipv douchen, echter na 10 seconden in dat meer moesten we gedwongen toch een douche nemen.

De avond bracht ons knallend onweer en heel veel regen, een stresstest die onze tent met glans heeft doorstaan. De 2e dag was een stop in Karlovy Valy (of zoiets) waar er veel thermale baden zouden zijn. Leuk stadje, maar de baden waren gewoon zwembaden met chloor en een ligweide, niks geneeskrachtigs aan.

In Praag zijn we 2 dagen op een camping gebleven, waar we het moesten doen met 12 m2 aan leefruimte. De 1e dag dachten we wel naar het centrum te kunnen lopen, maar een uur later beseften we toch dat de tram toch wel iets makkelijker is.

Vervolgens hebben we de conditie getest in de Bohemen, met wandel en fietsroutes door het karstgebergte en daarna vele halve liters bier (eurootje per 0,5L). Laatste stop in Tsjechie is Brno, waar je in zo'n zelfde gebergte een aantal grotten hebt. Hier wilden we 1 grotje bezoeken en dan snel door. De prijs voor zo'n bezoekje was toch wel veel, maar achteraf bleek dat we een combinatieticket hadden voor grotten en vervoer etc. Beetje jammer.

Gisteren zijn we dan in Bratislava aangekomen en zijn we voor de 1e keer in een hostel beland. Redelijk grote stad met een heel klein maar gezellig centrum. Vrijdag startte het Viva Musica Festival op het centrale plein, waar we van de Jazzgeluiden van James Morrisson en lokaal orkest konden genieten.

Tot het volgende verhaal en:

We hebben nog steeds niemand voor de auto, dus heb je interesse......

Liezen

Leuk verhaal! Al veel gedaan en meegemaakt. En wat een prachtige auto, ghe. Je bent wel gek als je die niet op wilt halen :)
Heel bekende foto's uit Praag, grappig!
En heb je nog gehoord [fonetisch]: oe kontsje te prosiem an viestoep an astoep se vesjes a zwavierjarie?
Veel LieFs uit Dordt!

agnes hemelaar

Met plezier gelezen en de foto's bekeken. Mooi, zeg, dat karstgebergte (kom je in China nog grootser tegen). Hoe zit dat met de auto ophalen? Waar? Wanneer? Welke voorwaarden? Misschien heb ik wel interesse om dat samen met een vriendin te doen.
Laat maar wat weten.

Liefs en geniet verder

Rien

Goed verhaal! Waar moet die auto opgehaald worden? Veel plezier.

Eveline

Hey wat leuk om te horen hoe jullie het hebben! Niet verkeerd zeg! hartstikke leuk.

Ik begreep van Jeroen dat jullie Rogier hadden gestrikt voor de terugreis. Of is dat toch niet gelukt?

X Eveline

Robert en Fabiënne

De reis is al goed begonnen ondanks de kleine omweg via Den Haag. Zo te lezen, vermaken jullie je fantastisch! Geniet van het al moois wat je meemaakt, tegenkomt en tegen gaat komen!

irene

Mooi hé! Ik heb naar je hotmail een bericht gestuurd i.v.m. de auto, te mooi om te laten staan daar hé. Goeie, geweldige reis en leuk jullie te volgen:-), wij tuffen eerst naar de Ardennen....Beleef ze!! X

Jeroen & Eveline

De kop is eraf! Ziet er leuk en avontuurlijk uit. Als je de eerste stresstest al hebt doorstaan, gaan de volgende ook lukken! Heel veel plezier en geniet ervan!

Vanuit een zonnig Cap d'Agde,

Veel liefs

Piet en Danielle

Hallo wereldreizigers,

Wij zijn jaloers op jullie. Wat een avonturen...
Echt geweldig te lezen wat jullie allemaal beleven.

Wij reizen met jullie mee ;-).. Tot de volgende x!

Groetjes uit Breda